Ik heb nog eigen tanden en wil advies

Van eigen tanden de overstap maken naar een kunstgebit is een grote stap. Wij begeleiden u en zorgen dat het u aan niks ontbreekt. 

Het proces dat u heeft doorgaan om hier nu te zijn is iets dat in veel gevallen al jaren speelt. Wat vaak ontstaat door angst voor de tandarts ontaard in verval van het gebit met als gevolg dat er nu mogelijk een kunstgebit gemaakt moet gaan worden. Wij zijn hierin gespecialiseerd. U kunt bij ons terecht voor een (gratis en vrijblijvend) gesprek waar u al uw vragen kunt stellen. Vragen met betrekking tot functionaliteit, verdovingsmogelijkheden, keuzemogelijkheden van materialen en natuurlijk uw uiterlijk.

In eerste instantie zal er een noodkunstgebit gemaakt worden. Dit is een tijdelijke prothese die 6-8 maanden gedragen zal worden. Daarna komt de overstap naar een definitief kunstgebit en mogelijk een klikgebit wanneer u dat wenst. Wij regelen de vergoedingen met uw verzekeraar en stellen u vooraf op de hoogte van de kosten die gemaakt gaan worden en welke vergoedingen daar bij horen. Wanneer u een tandartsverzekering heeft is de vergoeding meestal al 100%. heeft u alleen een basis verzekering dan ligt de vergoeding op 75%. Dat is heel hoog en maakt het laten aanmeten van een kunstgebit voor bijna iedereen toegankelijk. 

Het laten aanmeten van een kunstgebit is doorgaans in een week of 3 gedaan. U heeft dus relatief snel het gewenste resultaat. Hou daarbij wel rekenign met eventuele wacht tijden bij de tandarts of kaakchirurg. Deze verschillen nogal. de tandarts gaat meestal vrij snel waar de kaakchirurg een wachttijd heef tvan minimaal 6 maanden. 

 

Privacycentrum | Copyright by TPP Varwijk