Hoe maak ik mijn kunstgebit schoon?

Een goede orale hygiëne is erg belangrijk voor uw gehele gezondheid. Om deze reden raden wij u aan om uw prothese elke 5-7 jaar te vernieuwen. Door de jaren heen slijt uw prothese waardoor de beet hoogte niet goed meer is wat gevolgen heeft voor uw kaakgewrichten. Er ontstaat in deze tijd ook poreusheid waardoor er makkelijker bacteriën aan kunnen zitten. Hierom is het van belang om uw prothese goed te reinigen. 
 
Net als uw eigen tanden moet de gebitsprothese 3 keer per dag schoon gemaakt worden. Wij adviseren hiervoor ecosym dag gel voor het dagelijks schoon maken en ecosym forte (1 keer per week) om eventuele tandsteen en koffie/rookaanslag te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om naast uw kunstgebit ook uw kaken en tong goed schoon te houden, dit kan eventueel met tandpasta, een zachte tandenborstel en tongschraper. Op deze manier heeft u een frisse mond en is uw prothese schoon.
 
Heeft u implantaten, houd deze dan ook goed schoon met hulp van een kleine tandenborstel en ragers. Daarnaast zijn er speciale spoelmiddelen en tandpasta voor uw implantaten, wij raden de producten van bluem care aan. Zo voorkomt u kans op ontsteking van de implantaten wat kan leiden tot het verlies van uw implantaat.
 
Uw prothese gelieve niet met tandpasta schoonmaken. In tandpasta zit schuurmiddel waardoor er sneller bacteriën, tandsteen en aanslag aan uw gebitsprothese komen.
 
Al deze producten kunt u bestellen via onze webshop.

Privacycentrum | Copyright by TPP Varwijk