Heeft iedereen een eigenrisico?

Er zit een verschil in eigen risico en eigen bijdrage!
 
Het eigen risico is een wettelijk bepaald bedrag (in 2017 vastgesteld op €385,-) dat iedere verzekerde eerst op moet maken voordat de verzekering gaat vergoeden (op enkele aanvullende verzekeringen is dit niet van toepassing, informeer hiernaar bij uw verzekering).
 
Er zijn mensen die hun eigen risico verhoogd hebben naar max. €800,-. Hier kunnen wij als zorgverlener natuurlijk niets aan doen. Dit is destijds door u zelf verhoogd en mocht u onverhoopt toch zorg nodig hebben en daardoor voor hogere kosten uit komen is dit uw eigen risico.
 
Een eigen bijdrage staat los van het eigen risico! Bepaalde zorg wordt slecht voor een bepaald percentage vergoed. Dit is een beslissing van uw verzekeraar.
Het gedeelte dat buiten het te vergoeden percentage valt heet eigen bijdrage.
 
Voorbeeld: een nieuwe prothese wordt voor 75% vergoed, de resterende 25% is dus eigen bijdrage
 
Wij zijn niet verantwoordelijk voor hogere kosten die veroorzaakt zijn door uw keuze van verzekering. Wij hanteren voor iedereen dezelfde kosten voor elk product. Dit is omdat wij het er niet mee eens zijn dat; ten eerste de verzekering voor ons buiten de wet om bepaald wat bepaalde zorg moet kosten en ten tweede dat u misschien wel meer moet bijbetalen voor exact de zelfde zorg dan uw buurman die elders verzekerd is. 

Privacycentrum | Copyright by TPP Varwijk