Nurcan Yilmas

Esthetisch tandarts/implantoloog

 

Tandarts Nurcan Yilmaz-Vukkink (geboren en getogen in Oldenzaal), eind 2010 afgestudeerd en na haar studie tandheelkunde aan de ACTA teruggekeerd naar Twente om te werken bij Tandartsenpraktijk de Bont in Enschede.

“Na een jaar werken in de algemene praktijk, begon ik mezelf steeds vaker af te vragen waarom zo vaak vullingen, kronen of kiezen afbraken. Waarom mensen onverklaarbare pijn kregen terwijl zij jarenlang nergens last van hadden. Ik merkte steeds vaker dat patiënten terugkwamen met hetzij gecompliceerde hetzij ongecompliceerd klachten kwamen. De afgelopen zeven jaar heb ik mij daarom gespecialiseerd. Ik wilde bij patiënten allereerst kunnen inschatten of de behandeling die ik kon bieden zou aanslaan. En vervolgens hoe ik ook die gecompliceerde gevallen blijvend kon behandelen. Hoe ik die kon genezen.

In die zeven jaar heb ik geluk gehad met mijn leermeesters: ik werkte in de praktijk van Hein de Bont en Hans Beekmans in Laren (NH) met hoge microscopische precisie. Bij Sjoerd Smeekens (die op nationale en internationale podia staat en een eigen cursus centrum heeft ontwikkeld in Nederland) volgde ik de 3 jarige opleiding om de patiënt vanuit reconstructief oogpunt te beoordelen en behandelen. Zij leerden mij dat we soms aan symptoombestrijding doen en daardoor de diepere oorzaak niet aanpakken, waardoor de patiënt inderdaad telkens terugkomt. Soms met dezelfde klacht, soms met een andere. Blijven we te lang alleen die symptomen bestrijden, kan de patiënt blijvende schade oplopen.

En ik leerde nog iets anders: dat het zoeken en vinden van die diepere oorzaak veel tijd kost. Dat veel tandartsen die tijd niet hebben. En dat er naast tijd soms ook echte specialistische kennis nodig is om gevallen bij de wortel aan te kunnen pakken. En dan heb ik het over gevallen waar het al mis is gegaan, maar ook over het vroegtijdig signaleren van zaken die tot fundamentele problemen kunnen gaan leiden.

Onlangs opende ik mijn eigen tandartsenpraktijk. Dat heb ik gedaan vanuit een behoefte en een visie. Ik wil mij graag met de gecompliceerde gevallen bezighouden. Ik heb in mijn vak altijd de verdieping gezocht. Ik wil de rust en tijd hebben om de oorzaak tot de bodem uit te zoeken. En ik geloof dat dit ook nodig is. Zeker niet altijd. Veel patiënten zijn perfect geholpen met een reguliere behandeling maar soms moeten we verder kijken. Onderzoeken. Die rust en tijd nemen, die veel tandartsen niet hebben.

Zie haar LinkedIn pagina voor een volledig overzicht van haar gevolgde opleidingen, cursussen en congressen.

Privacycentrum | Copyright by TPP Varwijk